Bohusresan 2012

Bohuslän 31 maj – 3 juni 2012

Vi var åtta medlemmar som samlades på vandrarhemmet i Strömstad på torsdagskvällen. En kort runda i Strömstad hann vi med innan mörkret föll. På fredagsmorgonen tog vi båten till Koster, vår senaste nationalpark. Vi valde Nordkoster som är mindre exploaterad än Sydkoster. När vi gick i land duggregnade det, men ett par timmar senare bröt solen fram och Koster visade sig från sin bästa sida. Hungern bekämpade vi med fika och humöret förbättrades påtagligt. När vi kom tillbaka till Strömstad åt vi snabbmat för att hinna ett fotopass på kvällen i Källviken, norr om Strömstad, där Staffan har tillbringat sin barndoms somrar. Efter ytterligare en natt i Strömstad drog vi på lördagen söderut längs med Bohuskusten och dess pittoreska småsamhällen. Vi stannade vid de mäktiga vyerna i Fjällbacka och vandrade leden genom Kungsklyftan. Världsarvet Tanums hällristningar missade vi inte heller. Sen eftermiddag och kväll ”jobbade” vi På Ramsvikslandet norr om Smögen. En karg, blåsig och inspirerande miljö som ger fotografisk mersmak. Det var skönt att ta in på Makrillvikens vandrarhem på Smögen med god mat och gemytlig stämning innan försommarljuset tonade bort i väster. Söndagen innebar hemresa, men förmiddagen ägnade vi gemensamt åt en annan del av Ramsvikslandskapet. Resan tvärs över landet tillbaka till Öland tog resten av dagen och orken. Vi fick ihop en hel del bilder och vi hade som vanligt himla kul!
Staffa/N