Höstutflykt Östra sidan 2016

Höstutflykt östra Öland

Efter veckor av regn och blåst lyste solen från klarblå himmel då det var dags för fotoklubbens höstutflykt. Lördagen den 29 oktober kl. 9 samlades 16 förväntansfulla fotografer vid Norra Möckleby kyrka. Till denna utflykt på östra Öland var Kalmar Fotoklubb inbjudna att njuta av Ölands natur och umgås med likasinnade.
Första målet var kusten vid Bröttorpsören där även havsöringsfiskare ägnade sig åt sitt intresse. Nästa stopp var Gårdby hamn där alla spred sig i omgivningarna. Solen värmde i lä för vinden när det var dags för obligatorisk fika och gruppbild. Efter dessa nedslag vid den östra kusten hamnade vi i alvarbyn Ekelunda där både Alvaret och byn bjöd på diverse fotomotiv. Efter eftermiddagsfika och social samvaro bland enbuskarna, avslutade några fotoutflykten och drog hemåt, medan övriga gjorde ett sista pass vid Sandbyborg där stranden alltid visar olika ansikten. Det sena eftermiddagsljuset inbjöd till många spännande kompositioner. Det tog emot att behöva avsluta en härlig fotoutflykt i goda vänners lag. Jag lämnade stranden sist för att kolla att ingen hade missat någon bild.

Staffan Arvegård/N

staffan-arvegard_dsc3303ps900