Tiveden 2015

Resa till norra Vättern och Tiveden

Tre tappra medlemmar åkte norrut på torsdagseftermiddagen den 10 september.Vi landade i en övernattningsstuga på Harge Bad & Camping strax söder om Askersund.På fredagen mötte Askersunds fotoklubb upp och guidade oss vid Vätterns norra stränder.Fika i det härliga sensommarväder satt fint.Vi besökte också deras klubblokal i Åmmeberg där vi visade bilder för varandra.De tog väl hand om oss som tack för att vi guidade dem på Öland 2014.

Lördagen och halva söndagen ägnade vi åt Tivedens nationalpark som bildades 1983.Ett stort sammanhängande skogs-sjö -och sprickdalslandskap är ovanligt i södra Sverige.Terrängen är starkt kuperad på många ställen och krävande att vandra i,särskilt med stor fotoutrustning.Det behövs mycket tid att fotografiskt tolka hela parken,men vi fick några smakprov med oss och mycket skogsdoft i lungorna.Det pratades inte lika mycket på hemvägen som när vi startade fotoresan på torsdagen.Vi kom lyckligt hem till Öland i skymningen.

Staffan/N