Utflykt Alvedsjöbodar ,Hornsudden,Byrums raukar 2018

1_Sebastian_Jakobsson

Ölands Fotoklubbs utflykt 2018-01-20, Vinterlandskap
Resan från Algutsrum till Alvedsjö bodar blev en resa i bitvis riktigt tjock dimma. Väl framme möttes vi av en tystnad, och en sol som försökte att bryta igenom.
Vi 18 deltagare samlades vid Alvedsjö bodar och det blev ett utomordentligt tillfälle för Sebastian Jakobsson att ta fram sin drönare, och tog vad jag vet den första gruppbilden med det perspektivet i klubbens historia. Imponerande att se Sebastians skickliga manövrering.
Efter någon timmes vistelse i omgivningarna och vid stranden, återsamlades vi för avresa till Hornsudde. Där startade vi med den viktiga fikapausen. Motiven väntade på oss och det blev bilder av stenpartierna, det berömda ”raset” från 1930-talet, den fina viken och isbildningarna vid landborgskanten.
Det sista stoppet var Byrums raukar när den sena solen ibland visade sig. Trevligt att uppleva raukarna i detta ljus med kontrasthöjande tunt snötäcke på marken.
Under hemfärden möttes vi av det nederbördsområde som resulterade lördagsnattens ”snökanon”.
Dagen som helhet bjöd på ett skönt väder, vindstilla, plusgrader och växlande ljus under hela dagen som gav många dramatiska skyar. Tack alla deltagare för en trevlig samvaro!
Hans Larsson