Vinterutflykt till Södra bruket 2017

VINTERUTFLYKT MED ÖLANDS FOTOKLUBB

Årets första fototräff, som gick av stapeln den 14 jan, i klubben var som brukligt en utflykt i vinterlandskapet. Vädret var underbart denna dag med i stort sett ingen vind och där solen tittade fram titt som oftast mellan molnen och en temperatur på ca ett par minusgrader. Snön låg delvis kvar på sina ställen och en del rimfrost på backen fann man här och var.
Färden gick mot södra Öland och ett första stopp vid Bergstigen i Degerhamn, här tillbringade vid ett par timmar och fotograferade främst diverse mönster i skifferlagren som sågs längs stigen. Färden fortsatte till Albrunna, där vi intog fika och sedan gick ut till cementas gamla och nya kalkbrott på alvaret.
Sista stopp för de som var kvar efter Albrunna var Södra bruket och en stunds fotograferande vid det gamla bruket och längs kusten.
Totalt var vi 21 deltagare med besök även från Kalmar fotoklubb som var inbjudna.

_DSC3436PS900