Utflykt fliseryd 2020

Utflykt till Fliseryd 2020.09.12

Fotoklubbens tidiga höstutflykt gick till Fliseryd i Mönsterås kommun.Nio medlemmar träffades vid ICA och började dagens fotograferande vid den gamla och övergivna batterifabriken Jungnerholmarna,där Emån delar sig i mindre nästan paralella flöden som kallas kvillar.Här finns många olika slags motiv som passar de flesta.Väder och ljus var på vår sida.Vi fortsatte med grillfest och fika i byn Habbestorp, hemma hos Jörg o Ramona,våra tyska vänner som bosatt sig där.Vi tog en gruppbild innan vi åkte till Klevershäll där vi kämpade oss upp på berget.Överallt finns små troll och tomtar utplacerade utmed vandringsleden.På toppen,drygt 60 meter över havet kunde vi se Öland i fjärran.Den kontakten kändes bra för oss.När vi skildes för hemfärd framförde vi ännu ett varmt tack till Jörg o Ramona för deras fantastiska gästfrihet i härliga Habbestorp.